Reiki, de universele energie die ieder mens in zich heeft.

Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven. Reiki betekent in het Japans universele energie, ook wel levenskracht-energie genoemd. Tijdens een Reiki- behandeling stroomt deze energie door de handen van de Reiki-gever naar je lichaam of geest. Dit heeft een positieve werking op je fysieke, geestelijke of emotionele welzijn. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen specifieke gevoeligheden, wensen en verlangens. Daardoor reageert iedereen weer anders op een behandeling. Reiki stimuleert jouw zelf genezend vermogen en gaat daar naar toe waar je dit het meest nodig hebt. Dit kan op fysiek, mentaal of emotioneel vlak zijn. Het beste is er open voor te staan en je te verbazen over het resultaat.

Ontstaan van Reiki

Reiki is ontwikkeld door de Japanse boeddhist Mikao Usui rond 1900 en is sindsdien door verschillende leraren aangepast en veranderd. Rei, staat voor universeel, Ki staat voor energie/levenskracht/levensenergie.

Unieke combinatie

Reiki kan je mooi combineren met de klanken van diverse instrumenten. Deze combinatie zorgt voor een totale ontspanning.  


Voordelen van Reiki 

* Ontspanning van lichaam en geest
* Helpt tegen vermoeidheid
* Geeft levenskracht => energie
* Neemt overmaat van stress weg, wat rust geeft
* Kan pijn verzachten
* Versterkt het immuunsysteem
* Je gaat beter slapen
* Bevordert om opgekropte emoties te verwerken en los te laten
* Verhoogt de kans op herstel na een operatie of ongeluk