Chakra Healing

In het lichaam zijn verschillende energiepunten aanwezig. Deze energiepunten worden Chakra’s genoemd. De naam Chakra komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Een chakra kan je dus zien als een draaiend wiel van lichaamsenergie.

Er zijn honderden chakra’s aanwezig in het lichaam. Elke chakra/energiepuntje heeft zijn eigen unieke eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Er zeven chakra’s in een lichaam die de belangrijkste energiecentra en de belangrijkste eigenschappen symboliseren. Deze zeven chakra’s lopen vanaf de kruin tot en met de kruis op een lijn over je lichaam. Als deze allemaal met elkaar in balans zijn, ben je gezond in lichaam en geest.

Alle chakra’s hebben hun eigen eigenschappen en staan in verbinding met elkaar en met andere plekken in je lichaam, zoals je organen. Als één van deze chakra’s uit balans is, dan gaat de andere chakra dat compenseren. Daardoor ga je een onbalans krijgen en wat allerlei klachten kan opleveren. Als voorbeeld "liefdesverdriet". Liefde zit in het hartchakra, maar verdriet ervaar je in de hara of zonnevlechtchakra. Deze chakra’s gaan elkaar compenseren, met als gevolg dat er bij de ene chakra energie in moet en bij de andere een teveel aan energie is.


1e chakra-basis/wortel/stuit: De energie van de aarde, deze komt door je voeten, knieën en je stuit heen, dit geeft je de basis, het vertrouwen => 2e chakra-sacraal/hara: De creativiteit, vrolijkheid enthousiasme daarmee mee laten stromen => 3e chakra-plexus solaris: Daarbij de wilskracht om je plannen en doelen die je wilt gaan maken daar voor te gaan => 4e chakra-hart: Daarin is jezelf in het middelpunt zetten van het leven wat je gegeven is liefde voor jezelf en deze daarna kunnen ontvangen en geven => 5e chakra-keel chakra: Het kunnen en mogen uitspreken van jouw doelen en dromen => 6e chakra-derde oog: Vertrouwen op je intuïtie => 7e-kruinchakra: Contact en de verbinding met alles wat is, de energie die om ons heen is

Alle chakra’s worden bij een eerste behandeling aangeraakt. Dit doen we d.m.v. de pendel, waar we samen kijken welke chakra's op dit moment geheeld mogen worden.
Daarna zal er d.m.v. reiki en/of magnetiseren deze chakra's weer in balans gebracht worden. Met je openheid zal daar zeker iets mee gebeuren. Mooiste is om daar verder mee te gaan om zo jouw energiekanalen (chakra's) en energieveld (aura) te blijven laten stromen en daarbij ook te bewaken tegen negatieve energieën.