Klanken 

De werking van klanken heeft  iets bijzonders omdat klanken bij uitstek van nature harmoniserend werken.
Deze harmoniserende klank werkt in op het lichaam, het werkt in op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen. De klank werkt niet alleen in op ons lichaam, maar ook op het energetisch systeem. Daardoor komen gevoelens los. Door de klank van o.a. een drum, ratel, stem of klankschaal ben je in staat jezelf te ontladen, spanningen los te laten en op een natuurlijke manier weer in evenwicht te komen. De klanken zij er om evenwicht te creëren, te herstellen en blokkades te breken. De trilling van een klank is krachtig en verplaatst zich snel door een lichaam. Ons lichaam bestaat ongeveer uit 80 tot 85 procent uit vloeistof (bloed, water, lymfevocht), waardoor een trilling heel veel kan losmaken in ons lichaam, tot in de kleinste cel, het gevolg is een innerlijke massage.

Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Door de trilling van de klanken zal het lichaam eerst meetrillen met de klank die wordt gemaakt en zodoende meegaan met de harmonische frequentie van deze bijzondere klank. Daarna zal het lichaam weer overgaan in zijn lichaamseigen trillingsfrequentie. Het duurt soms dagen voordat de trillingen zijn uitgewerkt en het lichaam weer kan ervaren hoe het is om in balans te zijn. 


Klanken zijn breed toe te passen :

 • Zowel voor jong als oud
 • Bevordert positieve gevoelens van welbevinden
 • Geeft meer innerlijke rust en ontspanning van lichaam en geest
 • Blokkades in de chakra´s kunnen worden opgeheven
 • Schoonmaak van jouw energetisch veld (aura) 

Klanken kunnen bij de volgende klachten ondersteunen:

 • Rugpijn en hoofdpijn
 • Astma/eczeem/allergie
 • Burn-out en Stress
 • Vermoeidheid 
 • Concentratiestoornissen 
 • Slapeloosheid

Sjamanendrum

Dit prachtige instrument is een bijzonder krachtig dat door iedereen te bespelen is. Het verbindt je met je eigen ritme en hartslag samen met het ritme en de hartslag van moeder aarde. De klanken die uit de drum komen is een oertaal die je direct en diep raken. Door dit prachtige instrument te laten klinken ga je een reis maken naar de binnenwereld, naar je eigen ruimte, kracht en expressie. 

Het ritme van de drum is als de hartslag van je leven, brengt je tot rust en kan je in een meditatieve toestand of “trance” brengen.  Daarnaast helpt de Drum je om te aarden en jezelf en andere te helen. Het geeft je een heerlijke ontspanning, wanneer je de drum bespeelt of als je luistert naar de klanken van deze drum. 


De Drum en Moeder aarde

Inheemse en traditionele culturen hebben altijd een diepe band en respect voor de aarde onderhouden. Het proces van het maken van een drum, het selecteren van de materialen en het vangen van het dier om de huid voor te bereiden, is heilig en de drum wordt verondersteld alle aspecten van de elementen waaruit deze afkomstig is te bevatten, vandaar Moeder Aarde zelf.

In sommige tradities is de aarde zelf vergelijkbaar met een kloppende drum met haar geluiden die zich manifesteren als natuurlijke fenomenen. Om deze reden is het luisteren naar de geluiden van de aarde, het herkennen van seizoen veranderingen en het lezen van
het weer van het grootste belang om te begrijpen wanneer haar te eren en te kalmeren door middel van ceremonies/drumcirkels. 


Meer informatie voor een individuele sessie van klank. Vul het contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.