Het Financiële systeem

De afgelopen jaren en ook op dit moment gebeurt er veel op het gebied van de stroming in geld. Het feit is dat we allemaal te maken hebben met dit financiële systeem waarin we nu zitten. Het is mij duidelijk geworden dat dit een uitdagend systeem is, waarin je echt je stem moet laten horen en daarin echt voor jezelf op mag/moet komen. Deze stem die je laat horen zal uiteindelijk een positieve verandering voor jezelf creëren en voor het collectieve. 

Geld is een vorm van energie. 

 • Hoe laat jij deze energie stromen? 
 • Op welke manier kan jij deze energiestroom positief laten stromen voor jou? 
 • Welke invloed heeft jouw energie heeft op deze geldstroom?
 • Welke invloed heeft een ander op jouw energiestroom?
 • Welke invloed heeft jouw opvoeding op jouw geldstroom?
 • Hoe omschrijf jij eigenwaarde i.c.m. het leven wat jij nu leeft?

Holistisch, een levenswijze die je, je eigen kan maken

Holistisch is een levenswijze waar steeds meer mensen naar toe leven en mee leven, maar wat is Holisme eigenlijk?

Het woord Holisme komt van het Griekse woord “holos”, wat staat voor “geheel
Je ziet jezelf als onderdeel van een groter geheel en door deze verbintenis voel je, je verbonden met alles wat er is. De natuur, de dieren en de mensen, waardoor je meer respect hebt voor dit alles. 

1. Begin bij het begrip “Geheel”
Er is een situatie wat lastig is. Bijvoorbeeld een ruzie, een lichamelijke kwaal of iemand zegt iets onaardigs tegen je. Vanuit een holistische kijk, is je focus gericht op alle aspecten die met deze situatie te maken heeft. Dus niet alleen het probleem zelf.

2. Leef vanuit Liefde en ontplooi je naar de mooiste versie van jezelf
Een betere wereld begint bij jezelf.  Lastige situaties komen altijd op je pad, de les hieruit is hoe ga je ermee om en hoe los je dit op? Door er nieuwsgierig naar te kijken en hierin de uitdaging aan te gaan, ga je, je angsten overwinnen en blokkades die er zitten laat je los en ga je aanvaarden. 

3. Gevoelens die een negatief effect op je hebben, zijn die gevoelens waar je van kan leren
Iedere dag leer je van de momenten en alles wat om je heen leeft. Het is de spiegel die iets wil zeggen. Zo ook de negatieve gevoelens die je als mens ervaart. Dit kan woede, jaloezie, teleurstelling of frustratie zijn. Deze gevoelens willen je laten zien dat je bepaalde herinneringen, overtuigingen, gedragingen en blokkades nog niet hebt kunnen verwerken en veranderen.  Ze bieden je de mogelijkheid om bepaalde situaties uit het verleden op te sporen, los te laten en te aanvaarden.

4. Zet jezelf op één en hou ontzettend veel van jezelf
Jezelf op één zetten vinden veel mensen erg lastig. Ze voelen zich dan egoïstisch. Het is een keuze, een keuze die van belang is voor jouw geluk. Bepaalde keuzes op het gebied van werk, relaties en vriendschappen zijn soms erg lastig te maken. Maar het is niets anders dan je hart volgen om op die manier jouw leven te leven waar JIJ het geluk in vindt. .

5. Goed of Fout
Vanuit het Holisme is er geen goed of fout. Alles is één geheel. Daar kan het onderscheid tussen goed en fout niet bestaan. Ieder mens is uniek, mooi en leeft het leven op zijn of haar manier. Zo ook jij. Ervaar de energie, die je krijgt door te kijken naar wat werkt en wat niet werkt voor jou als mens. Het inzicht over jezelf, gebruik je om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren.


Holistisch en geld

Holistisch is eenheid met alles wat er is. Het totale geheel waar jij en ik als mens in leven. De maatschappij waarin we leven is onderdeel van dit totale geheel. 

In deze maatschappij is er een middel gecreëerd als ruilmiddel voor een goed of dienst. Dit ruilmiddel is geld. 

Dit geld voorziet de mens in de volgende behoeftes:

 • De basisbehoeftes:
  • Zoals een dak boven je hoofd, gas, water en licht, voedsel en kleding.
 • Sociale behoeftes:
  • Zoals uit eten gaan of naar een concert, film of toneelvoorstelling te gaan 
 • Fysieke behoeftes:
  • Zoals sporten bij een sportvereniging, lid worden van een wandel of fietsclub, deze zijn tevens fijn voor de sociale behoefte. 
 • Mentale behoeftes:
  • Zoals het volgen van een cursus of studie, boeken lezen of een coach bezoeken, voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Persoonlijke behoeftes:
  • Zoals het kopen of bouwen van je droomhuis, reizen, een bedrijf starten, voor je persoonlijke ontwikkeling of om mensen te willen helpen.